Psychomotorische therapie


Pmt is een ervaringsgerichte therapie.

Bewegen kan een cliënt op drie manieren inzetten in zijn of haar leven. Ten eerste zal een cliënt in zijn of haar lijf zintuiglijke prikkels waarnemen waar hij of zij informatie uit vergaart en verwerkt (de perceptie) en vervolgens op gaat reageren. Ten tweede kan een cliënt zijn of haar motorische vaardigheden inzetten om functioneel iets te kunnen. Ten derde wordt het bewegen gezien als expressiemogelijkheid van gevoelens, gedachten en ervaringen.
Binnen deze vorm van therapie zal de therapeut voornamelijk proberen de cliënt te begrijpen vanuit deze expressiemogelijkheid. Dus de manier waarop de cliënt zich bewegend gedraagt (bewegen= gedrag). Individueel en in interactie met zijn of haar context.

Dit bewegen en het lichamelijk ervaren worden als uitgangspunt genomen, om zo stagnaties in de cognitieve-, emotionele- , relationele- en lichamelijke domeinen te beïnvloeden. Het contact met de cliënt is hoofdzakelijk een “doe contact” en daarom direct van aard. Het aanbod zal plaatshebben in een ervaringsgerichte behandelvorm waarin oefen-  en ondersteuninggerichte benadering plaatsvinden.

Afhankelijk van de vraagstelling kan de psychomotorisch therapeut steunend, pragmatisch structurerend, directief klachtgericht of focaal inzichtgevend werken binnen het behandelaanbod.

Openinstijden

Ma t/m Vr 09:00 - 19:00

Contactgegevens


Human Motion
Tel: 0611022206
info@human-motion.nl

Hoofdlocatie
Industrieweg 26 a
5262 GJ te Vught

2de locatie
Heusdensebaan 3
5061 PM te Oisterwijk

The roots of justice is into the body