Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Referenties

 

Evaluatie na een traject met interventie Pessotherapie & Systeemtherapie

Wat waren mijn klachten
Ik zat erg in mijn hoofd, had geen contact met mijn gevoel. Voelde me afgestompt en niet in evenwicht. Ik durfde niet te uiten wat ik werkelijk voelde (verdriet, angst), liet het voor wat het was. En eigenlijk voelde ik niet meer. Ik was het contact totaal kwijt met mijn gevoel. Dat leverde spanning op, stress en gevoel niet in balans te zijn en speelbal te zijn van andere mensen. Ik voelde me aan de wereld overgeleverd, hulpeloos, onzeker en uit evenwicht.

Ik voelde me vaak tekort gedaan, niet gezien. En daar werd ik dan vervolgens neerslachtig van of gefrustreerd.

Daarnaast voel ik me vaak over-verantwoordelijk, neem ik 'de schuld' en verantwoordelijkheid op me van dingen die mis gaan. Ik moet het beter doen dan de rest van de wereld. Legde de lat onmenselijk hoog voor mezelf. En aan de andere kant stelde ik geen of zelden eisen aan anderen. En zo bracht ik me regelmatig in de problemen in mijn relatie, vriendschappen en werk.

Wat waren mijn leerdoelen
In contact komen met mijn kwetsbaarheden. In contact komen met mijn gevoel. Dat lukt me heel behoorlijk. 
Het herkennen van de momenten waarop ik mijn gevoel niet serieus neem.
Het echt voelen en betekenis geven wat er  echt in me omgaat in contact met anderen.
Leren met grenzen van mijzelf en anderen om te gaan.

Wat houdt me nu nog tegen om leerdoelen te bereiken
Het uiten van mijn gevoel mbt een ander vind ik  soms nog lastig. Mensen zouden  kwaad op je kunnen worden en je kunnen verlaten.
Dus ik heb soms nog last van dat oude gedragspatroon beginnend met angst.
En ik vind het moeilijk te 'doseren'. Wanneer ben ik er echt voor mezelf, en wanneer ben ik asociaal/ongevoelig voor een ander.

Wat of wie heeft je geholpen leerdoelen te bereiken
De sessies met Anne hebben mijn ogen geopend, en ervoor gezorgd dat ik meer en vaker loyaal ben aan mijzelf. Dat ik vaker stil sta en na ga wat ik echt ervaar (zie,hoor,voel,denk en doe).
Mijn contacten met anderen heb ik kunnen verbeteren door eerder voor mijzelf op te durven komen. Ik ben milder voor mijzelf en heb meer compassie gekregen voor mijzelf en anderen.
Hierdoor ervaar ik meer rust, betekenis, zingeving en happyness in mijn leven.

Wat zijn doelen voor de komende periode
Iedere keer dat ik denk 'ik ben er', komt er een nieuwe openbaring en inzicht over mezelf. Blijkbaar ben ik nog lang niet uit ontwikkeld.
Ik zou  graag helemaal vrij zijn van het beklemmende gevoel van mijn oude gedragspatroon.
Ik blijf door ontwikkelen in het ervaren, luisteren naar mijn emoties en daar zonder schroom iets mee doen.
Zo dat ik er zelf achter sta wat ik doe, ipv aangeleerd gedrag (terug trekken, wat niet goed is voor mij)
Als ik mijn waarschuwingssignalen in de gaten hou blijf ik in balans. 

Hetzelfde geldt voor de bedrijfsovername. Ik wil zo graag, dat ik mezelf realiseer dat ik het oog op de risico's wat verlies.

Tijd en ruimte nemen met aandacht voor wat er zich afspeelt is belangrijker dan snel slagen.

 Wat verder belangrijk is om te weten of rekening mee te houden
Dat ik trots ben dat ik een hele ontwikkeling heb doorgemaakt en dat ik vandaag op een punt sta die ik een half jaar geleden niet eens kende!

Dank aan Anne

Annoniem
 

 

Evaluatie na een traject met interventie Pmt en Systeemtherapie

"Tsja, waar te beginnen? Bij het begin maar logischerwijs. Enigszins sceptisch en niet wetende wat te verwachten. PMT? In sportkleren? Wat gaat me nu weer overkomen? We gaan toch niet zweverig lopen doen! Met deze houding ben ik de praktijk binnengelopen. Nog een drempel te nemen, zeg maar.

Gelukkig zijn er direct doelen gesteld, door mij zelf op te stellen. Kanaliseren van emoties, beheersen van agressie, leren doseren en het lichaam leren kennen. In ieder geval concrete doelen om naar toe te werken. Voor mij werkt dat bijzonder prettig! Het geeft je een handvat en het geeft betekenis aan de therapie. Ook onderwerpen waar ik zelf moeilijk mee om kan gaan. Niet door het gebrek aan kennis ervan, sterker, ik ben me zeer bewust van mijn problemen, maar meer door het ontbreken van een oplossingsrichting. Ook onderwerpen waar ik me tot voor kort in mijn leven nooit druk over heb hoeven maken. Het geluk van een zondagskind misschien?

Nu de praktijk. Sessie 1; shooting hoops vanaf verschillende afstanden. Met jou als scherprechter op mijn gedrag. Waarom stap je in de derde ring? Baal je als je mist? Hoe blij ben je als je scoort? Op een score van 1 tot 10. Durf je te verliezen? Is het niet makkelijker als je twee ringen naar voren stapt. Hou op!! Dat was het eerste wat door me heen schoot. Ga iemand anders lastigvallen. Een reactie gestuurd door de angst met jezelf geconfronteerd te worden durf ik nu te stellen. Je wordt immers gedwongen bewust over je eigen gedrag en keuzes na te denken. Voor mij een nieuwe ervaring.

De les voor mij van deze sessie: Ben je bewust van je gedrag en verander, wanneer nodig, op tijd van strategie. Verander op tijd van strategie!! Een oneliner die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Zo zouden er nog vele volgen. Stel je grenzen en maak duidelijk aan de ander waar je grenzen liggen! Kijk hoe je met de ander kunt samenwerken om je doelen te bereiken zonder afbreuk te doen aan je eigenwaarde. Sta in je kracht! Kapitaliseer je sterke punten en blijf je bewust van je zwakke punten. Ladder je emoties! Scoor van 1 tot 10. Welke van de vier B's ervaar je nu; boos, blij, bang, bedroefd?! Sta eens bewust stil bij je eigen lichaam! Neem hier de tijd voor en visualiseer benoem. Zeg niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt!

Voor de één misschien clichés, voor mij concrete inzichten die niet mijn karakter, maar wel mijn houding wezenlijk veranderd hebben. Ik durf te stellen dat ik hierdoor sterker in het leven sta en voor mijzelf en anderen een prettiger persoon ben geworden. Een proces van vallen en opstaan. Het een is nu eenmaal makkelijker toe te passen dan het ander. Ik ben nu echter wel beter in staat mijn gedrag te analyseren en oplossingen te zoeken.

Ik stap dan ook zelfverzekerd de toekomst in en wil je bedanken voor je inzichten! Ik had het niet willen missen....

Hartelijke dank!"

Anoniem

Evaluatie na een traject met interventie Systeemtherapie EFT

Na 23 jaar huwelijk hebben mijn man en ik partner relatietherapie aangevraagd bij Anne. We maakten vaak hoogoplopende ruzie. Waren van plan om te gaan scheiden. 1 laatste redding, dan maar in relatietherapie.

Ik heb geleerd dat ik heel boos kan worden als mijn man te veel weg is en ik me achtergelaten voel, eigenlijk dus eenzaam. Alleen achter gelaten met de kinderen. Langzaam ben ik gaan begrijpen en voelen dat ik me erg in de steek gelaten voelde. Eigenlijk durfde ik niet goed voor mijzelf op te komen. Wist ook niet wat ik wilde.

Ik heb me lang angstig gevoeld en gaande weg de sesies kwam ik erachter dat de manier waarop ik doe/boos worden, dat ik dat geleerd heb toen ik klein was. Ik mocht niet verdrietig zijn en kreeg weinig hulp omdat mijn ouders vaak weg waren. Ik heb me toen erg wanhopig en in de steek gelaten gevoelt. 

Ik heb geleerd om eerder voor mezelf op te komen op een manier dat ik in contact kan blijven met mijn man. Het werd mij duidelijk dat mijn man niet geheel snapte wat ik bedoel als ik ga schreeuwen. Mijn man heeft geleerd dat als ik boos wordt me eigenlijk in de steek gelaten voel. Ik durf nu om zijn steun te vragen. Hij heeft geleerd om bij me te blijven door zijn angsten uit het verleden heen. Hij dacht blijkbaar continu dat hij niet goed genoeg was voor mij.

Wij zien het weer helemaal zitten met elkaar. Het blijft soms moeilijk elkaar te vinden. Toch hebben we een extra gereedschapskistje wat helpt.

Dank Anne

J en M

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren